Culinair snoepfestijn

De oorsprong van de high tea gaat terug naar 1840 en ligt, hoe kan het ook anders, in Engeland. De Engelse hertogin van Bedford, Anna Maria Stanhope, kreeg rond 16.00 uur, tussen lunch en diner, lekkere trek. Om deze lekkere trek te stillen kreeg de hertogin diverse zoete- en hartige lekkernijen bij haar thee geserveerd. Dit beviel haar zo goed dat het gebruikelijke thee-uurtje al snel uitgroeide tot een culinair snoepfestijn, oftewel de high tea. Binnen de kortste keren was dit culinaire snoepfestijn ook onder andere welvarende dames en heren een populair gebruik.

In ons restaurant kun je genieten van een traditionele, Engelse high tea. De pure smaken van de huisgemaakte lekkernijen in combinatie met het authentieke, uitbundig gedecoreerde aardewerke servies van Bunzlau Castle maakt dit tot een ware belevenis.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor meer informatie over onze high tea in het artikel uit het lifestyle magazine van Bunzlau Castle.

Wij verzorgen de high tea van 12.00 tot 18.00 uur vanaf twee personen op basis van reservering (minimaal drie dagen van te voren).